Heide-Park – 2/04/2024

Heide-Park is één van de grotere pretparken in Duitsland en is gelegen bij Soltau (Nedersaksen). Merlin Entertainments is de eigenaar van dit park en heeft met onder andere de Lego-pretparken, Alton Towers en Thorpe park heel wat pretparken in Europa. In totaal telt Heide-Park zo’n 35 attracties, waarvan negen achtbanen.

Colossos – Kampf der Giganten

Eén van de negen achtbanen in dit pretpark is Colossos – Kampf der Giganten. Met een hoogte van 50 meter en een lengte van 1344 meter valt deze houten achtbaan vaak op. In 2019 heropende deze achtbaan na een grote renovatie. Het is duidelijk te merken dat er veel werk in de attractie is gestoken. De rit is sinds de renovatie heel aangenaam en het is één van onze favoriete attracties in Heide-Park.

Dämonen Gruft

In 2024 presenteert Heide-Park met Dämonen Gruft een nieuwe griezelige darkride. Deze attractie is gelegen in het oude station van een waterbaan waardoor de plaats beperkt is. Tijdens ons bezoek waren er nog technische problemen met deze attractie maar we hebben deze attractie toch één keer kunnen doen. 

De karretjes zijn geschikt voor vier personen waardoor de capaciteit niet hoog is. Met projecties, enkele decors en ook donkere ruimtes is het wel een leuke attractie om eens te doen. Of dit de definitieve versie is weten we niet maar je legt je verwachtingen best niet te hoog.

Het was leuk om Heide-Park nog eens te bezoeken met de beperkte wachtrijen. Hopelijk komt er binnenkort nog een mooie uitbreiding in dit pretpark.