Parc Asterix – 9/04/2024

Parc Asterix viert dit jaar zijn 35ste verjaardag. Tijdens het paasverlof brachten we een bezoek aan dit park in Plailly (Frankrijk). Met wachttijden tussen de 0 en 15 minuten was het een topdag. Het zorgde ervoor dat we veel attracties meerdere keren konden doen, waaronder zelfs 8 keer Toutatis. Het is iets wat je stiekem hoopt maar wat zelden voor komt.

Toutatis

In 2023 opende de achtbaan Toutatis, een LSM Launch Coaster van Intamin Amusement Rides. Het station ziet er leuk uit en de achtbaan heeft heel wat speciale elementen. Volgens ons behoort Toutatis tot één van de topattracties van het park. Het enigste wat een beetje stoorde was het afremmen na het nemen van de grote heuvel. De eerste keren voelde dit wat raar aan.

La Tour de Numérobis

In het Egyptische themagebied zijn dit jaar de grootste nieuwigheden te vinden. Een panoramische uitkijktoren die tot 40 meter hoog gaat is erbij gekomen en het horeca-aanbod werd uitgebreid met POZ Kebab.

Een ritje op de vele achtbanen zoals Tonnere 2 Zeus en Oziris konden zeker niet ontbreken. Het viel op dat er dit jaar veel onderhoud was uitgevoerd aan de attracties en het personeel was opvallend meer tweetalig (Frans/Engels), iets wat zeker positief is voor de internationale bezoekers.

Het was genieten van de mooie dag en we kijken al uit naar een bezoek dit of volgend jaar!