Fraispertuis-City – 11/07/2024

Na Walygator Grand Est was het tijd om het tweede Franse pretpark te bezoeken tijdens onze reis: Fraispertuis-City. Dit pretpark is gelegen in Jeanménil en heeft drie themagebieden: het wilde westen, een piratenbaai en een Mexicaanse dorp. De thematisering is mooi uitgevoerd en ook de horeca is er goed. Het park is niet heel groot maar heeft wel een leuke variatie van attracties.

Er zijn in Fraispertuis-City 3 achtbanen te vinden waarvan Timber Drop de meest spectaculaire achtbaan is. Deze El Loco Coaster van S&S Worldwide is gebouwd op een klein oppervlak, heeft scherpe bochten en 2 inversies. Iedere trein heeft plaats voor 4 personen. 

De Golden Driller, een vrijevaltoren van Intamin, heeft vier verschillende gondels met een stijgende graad van intensiteit. Van een gewone zittende versie tot een staande vrije val, je kan ze hier allemaal vinden.

El Molcajete is de laatste nieuwigheid en een mooie familie-attractie voor Fraispertuis-City. Deze attractie is een draaimolen van Technical Park. De binnenste zitjes zijn geschikt voor kinderen vanaf 110 cm en het ritverloop van deze attractie is leuk voor zowel jong als oud.

Ook al was er wat volk, de wachtrijen gingen goed vooruit. Tussen 12u en 13u was het vooral rustig aan de attracties en kon je vaak instappen zonder te wachten. Na een leuke dag was het tijd om verder te rijden naar Duitsland.