Halloween in het Europa-Park Resort: grie-zellig en griezelig!

Europa-park Halloween

Van 28 september tot en met 3 november 2024 nemen heksen en geesten de bezoekers van Duitslands grootste attractiepark mee in een unieke sfeer. Europa-Park viert dan het grootste Halloween-evenement van Duitsland. Buitengewone decoraties, herfstige culinaire hoogstandjes en adembenemende shows dompelen de bezoekers onder in een spookachtige wereld. Overdag is het griezelig maar ook gezellig, we noemen dat grie-zellig! Dan is het nog familievriendelijk maar na zonsondergang kunnen de dappersten ‘genieten’ van het meervoudig bekroonde horrorspektakel “Traumatica – Festival of Fear”. Ook Waterwereld Rulantica toont zich van haar grie-zellige kant en biedt de perfecte gelegenheid om aan sombere herfstdagen te ontsnappen.

Al meer dan 25 jaar dwalen er in Duitslands grootste attractiepark tijdens de herfst duistere figuren rond tussen de 180.000 oranje pompoenen, 15.000 chrysanten, 6.000 maïsplanten, 3.000 strobalen en meer dan 100.000 herfstbloemen. Dikke spinnenwebben en mystieke muziek maken de Halloween-sfeer compleet.

Grie-zellig familieplezier

In de 17 Europese themagebieden is er ook in de herfst volop voor het hele gezin te beleven. Zo ontdekken zij het nieuwe themagebied Kroatië: het absolute hoogtepunt is daar de multi launch-coaster “Voltron Nevera powered by Rimac”. De achtbaan slingert zich door een authentiek Kroatisch landschap en gaat daarbij zeven keer over de kop. Het vernieuwde Spookslot nodigt als “Castello die Medici” elke bezoeker uit voor een rit langs nieuwe scenes. Voor ontspanning zorgt ook de pompoen-figuren tentoonstelling in de tuin van Slot Balthasar.

In het Franse themagebied vindt het Spooky Kids Village plaats met verschillende activiteiten voor kinderen. Bezoekers kunnen onder andere Halloween-kapsels laten maken. Angst en adrenaline biedt ook het Hollandse themagebied. Daar worden de “Koffiekopjes” met bliksem en griezelmuziek omgetoverd tot “Griezelkopjes”. Angstaanjagende decoraties veranderen de snelle Spaanse attractie “Feria Swing” in de “Vlucht van de Vampieren”. Voor iedereen die na al die actie trek heeft, zijn er speciale seizoensgebonden lekkernijen. Naast heerlijke gerechten met pompoen en andere herfstige maaltijden zijn er ook typische Oktoberfest-specialiteiten.

Europa-park Halloween
Europa-park Halloween

Bijzonder Halloween-entertainment

In het Europa-Park Teatro keert met “SPOOK ME! 2” het spannende vervolg van de populaire Europa-Park-musical terug. Van 21 september tot 3 november kan het publiek er indrukwekkende decors, adembenemende kostuums en meeslepende muziek verwachten. Op geselecteerde data is “SPOOK ME! 2 – Musical & Dinner” te beleven: hierbij begeleiden de acteurs de gasten na de voorstelling naar het historische Slot Balthasar, waar een herfstig diner met livemuziek geserveerd wordt.

In het Griekse themagebied zorgen dorstige vampieren en dansende skeletten meerdere keren per dag voor entertainment in de ijsshow “Surpr’Ice presents The Vampire Circus on Ice”. Bij “Ed’s Halloween Parade” liggen heksen, geestenpiraten en een reuzenspin op de loer.

"Traumatica": gegarandeerd stuipen op het lijf

Voor de dappersten is er het horror-evenement “Traumatica – Festival of Fear”. Het meervoudig bekroonde spektakel jaagt zelfs de moedigste bezoekers de stuipen op het lijf. Zeven horror-attracties en meer dan 150 angstaanjagende acteurs en artiesten zorgen opnieuw voor nachtmerries. Naast deze scare attracties zijn ook de attracties Pegasus, Matterhornblitz en Fluch der Kassandra als VR-spektakel geopend.

“Traumatica” vindt elke vrijdag tot zondag plaats van 27 september tot 9 november 2024, behalve op 29 september. Extra data zijn 24 oktober, 31 oktober en 7 november. De voorpremière is op 25 september. Tickets zijn online in de voorverkoop verkrijgbaar.

Elke vrijdag, zaterdag en op 31 oktober opent de exclusieve Mystery Experience “Eden Manor”. Het avant-gardistische entertainmenttheater is een meeslepende beleving in een exclusieve privésfeer. Het verrast met een indrukwekkende mix van theatrale, interactieve elementen en acrobatische, sensuele choreografieën.

Traumatica - Europa-Park
Europa-park Halloween

SWR3 Halloween-Party

Nachtgeesten en vampieren opgelet: op 31 oktober vindt in Europa-Park opnieuw Duitslands grootste Halloween-feest plaats. Van 20.00 tot 2.00 uur zorgen lekkere live-muziek, eersteklas SWR3-DJ’s en top-DJ Felix Jaehn voor een geweldige sfeer in het Confertainment-Center van Europa-Park. Bezoekers kunnen ook genieten van een breed scala aan fruitige cocktails, verfrissende longdrinks en heerlijke snacks.

 

Grie-zellig glijplezier

In Waterwereld Rulantica kunnen bezoekers zich ook verheugen op speciale Halloween-verrassingen en passende decoraties. Een gigantisch skelet, pompoenen, maïsplanten en strobalen zorgen in het buitengebied voor een herfstige sfeer. Voor kinderen zijn er griezelig leuke animaties: bij de interactieve kindershow “Geisterzeit” en op jacht naar de “Schatz der Geisterwikinger” vliegt de tijd voorbij. Volwassenen kunnen op geselecteerde data genieten van de Rulantica Vibes in de swim-up-bar in Frigg Tempel met DJ-muziek. Voor een tussendoortje zorgen herfstige lekkernijen zoals een pittige Pizza Diavolo of een verfrissende Halloween-cocktail.

In Rulantica kunnen waterratten talrijke glijbanen, zwembaden en andere attracties verwachten. Voor veel actie zorgt “Vikingløp”, de grootste raceglijbaan van Europa. In acht buizen en over een totale lengte van meer dan 1.500 meter glijden de gasten op matten liggend om het snelst. Ook in het buitengebied is er volop waterplezier, in wild rivir “Vildstrøm” is waterpret gegarandeerd.

Na het glijplezier kunnen bezoekers ontspannen in het rust- en saunagedeelte “Hyggedal”. Op meer dan 1.000 m² wachten afwisselende opgietingen en een uitgebreid verwenprogramma. Naast drie sauna’s biedt het textielvrije stoombad “Damp Huset” op koele herfstdagen een heerlijk wellness-gevoel.

Europa-park Halloween

Bron & foto’s: Europa-park