Movie Park Germany bouwt een horrorhuis “A Quiet Place” voor Halloween 2024!

A Quiet Place

Tot nu toe zweeg Movie Park Germany over zijn nieuw geplande horrorhuis voor het komende Halloween Horror Festival. Nu onthult het grootste film- en themapark van Duitsland zijn best bewaarde geheim. De nieuwe horrorattractie van 2024 zal gebaseerd zijn op de recordbrekende Paramount Pictures-filmfranchise ‘A Quiet Place’. Een intense ervaring zoals in de film zal centraal staan ​​in de nieuwe horrorervaring. De gasten worden ondergedompeld in bekende sleutelscènes uit de hitfilm – en moeten zich een weg banen naar de vrijheid tussen wrede wezens, onheilspellende settings en rustige doorgangen. Het nieuwe spookhuis past ook in het Halloween-parkmotto van dit jaar: “Stay Quiet, Stay Alive”.

Vanaf 3 oktober wordt het nieuwe horrorhuis officieel geopend. Het demonische bouwplan laat het al zien: de nieuwigheid is niet alleen een van de beroemdste horrorfilmlicenties van de afgelopen jaren, maar ook het grootste indoor horrorhuis van Europa tot nu toe met een oppervlakte van ruim 1400 m².

🎬 Een rustige plek – Een horror-kaskraker komt tot leven in het Movie Park

“Het verlangen naar een IP-horrorhuis was erg sterk onder onze gasten”, zegt Halloween-projectmanager Manuel Prossotowicz. “Door samen te werken met Paramount Global kunnen we niet alleen deze wens vervullen, maar ook een bekende franchise naar het park brengen die gasten verder zal onderdompelen in de wereld van het horrorgenre.”

In totaal acht gedetailleerde scènes kunnen horror- en filmfans hun moed bewijzen in een post-apocalyptische setting. De horrorattractie beslaat de eerste twee delen van de franchise en zal onder meer de supermarktscène, het bos en de silo tot leven brengen.

Achter de schermen en op de Halloween-set van het Movie Park staan ​​de al lang bestaande partners IMAmotion en IMAscore, die verantwoordelijk zijn voor de uitvoering van het project. Bijzondere aandacht wordt besteed aan een authentieke implementatie van de ontwerptaal en de decors van de film.

Terwijl horrorhuizen vaak afhankelijk zijn van smalle en kronkelende gangen, zullen in deze nieuwe ervaring nog ruimere ruimtes bijdragen aan de heel bijzondere filmachtige sfeer. “Dit is een uitdaging waar in de conceptfase goed over nagedacht moest worden om de aandacht zo goed mogelijk te richten – en bij twijfel af te leiden – en een holistische ervaring te creëren”, legt algemeen directeur Xaver Willebrand uit.

Ook de technische aspecten, het geluidsontwerp en de inhoudelijke invulling van het nieuwe horrorhuis in Studio 1 maken deel uit van een uitgewerkt concept. Zo moet de integratie van bijzondere speakers en authentieke geluidseffecten uit de film bijdragen aan de nieuwe horrorattractie.

De nieuwste film in de franchise, ‘A Quiet Place: Day One’, bracht wereldwijd bijna $100 miljoen op en vestigde daarmee het franchiserecord voor de grootste wereldwijde bioscooprelease. Tot nu toe heeft ‘A Quiet Place: Day One’ wereldwijd ruim $261 miljoen opgebracht.

Bron & foto: Movie Park Germany