La Mer de Sable – 1/08/2023

La Mer de Sable is één van de kleinere pretparken in Frankrijk en gelegen in Ermenonville. Dit park stond al jaren op de lijst om eens te bezoeken maar aangezien Parc Asterix heel dichtbij ligt (+/- 20 kilometer) is de keuze normaal snel gemaakt.

We namen we de beslissing om dit park toch eens te bezoeken en het gaf ons een goede indruk. La Mer de Sable heeft nu niet meteen het spectaculairste attractie-aanbod maar heeft wel enkele verrassingen in petto.

Dagelijks zijn er 3 shows te bekijken waarvan de show “L’attaque du train” de meest spectaculaire is. Op een enorm terrein wordt een show opgevoerd en vaak zie je de artiesten van heel ver aankomen. De naam van de show verraad al wat er gaat gebeuren: een trein zal aangevallen worden en het is ook mogelijk om in deze trein te zitten. Bij de ingang van het treinstation wordt aangegeven om welk uur je de trein moet nemen. Een kleine opmerking: Wil je alle shows zien kan je best op voorhand de showtijden op de website bekijken. Elke show speelt dagelijk maar één keer.

Het park telt 3 standaard-achtbanen waaronder de “Tiger Express”, een Wilde Muis van Mack-rides en de “Silver Mountain”, een Junior Coaster van Vekoma.

De grootste verrassing in het park kwam van de attractie “Jungle des Chikapas”, een darkride waar je met boten langs verschillende scenes in een oerwoud komt. De scenes zijn eenvoudig gemaakt en de figuren zijn met plastic touwen aan wielen vastgemaakt. Door de hoeveelheid figuren en de bewegingen die ze maken is het een grappige attractie.

Het nieuwe gebied “Le Ranch”, een kinderboerderij, voelde wat raar aan. Nadat je de trein verlaten hebt kan je hier even rondlopen. Veel is er niet te beleven en het duurde even voordat de trein je opnieuw kwam ophalen. 

Door alle shows en de meeste attracties te doen zijn we de volledige dag in het park geweest. We komen hier sowieso nog wel eens terug!