Hansa-Park – 3/04/2024

Tijdens het paasverlof waren we enkele dagen in Duitsland. Hansa-Park is gelegen in Sierksdorf en ligt aan de Oostzee in Duitsland. Dit pretpark stond al enkele jaren hoog op de verlanglijst om opnieuw te bezoeken. Door de beperkte afstand tussen Heide-Park en Hansa-Park (1u30 rijden) worden deze parken vaak gecombineerd.

Hansa-Park is al jaren sterk bezig met de thematisering van het pretpark. De inkom ziet er prachtig uit en zelfs Nessie, een oude Schwarzkopf-achtbaan, heeft ondertussen een nieuw station gekregen. Het volledige park oogde heel verzorgd. De nieuwe attractie voor dit jaar “Lost Trails of Roanoke”, een klimparcours, werd al volop uitgetest. 

Het attractie-aanbod is divers en er zijn ook diverse shows te bekijken. Er is dus zeker voor iedereen wat leuks te beleven. Met twee spectaculaire attracties heeft het park zich op de kaart kunnen zetten: Flucht von Novgorod en Schwur des Kärnan.

Flucht von Novgorod en Schwur des Kärnan

Deze achtbanen zijn gebouwd door Gerstlauer Amusement Rides GmbH en behoren volgens ons tot de beste van hun type. Beide attracties hebben een indoor-gedeelte met heel wat leuke effecten. Het zorgt er soms wel voor dat de wachtrijen kunnen oplopen door een iets lagere capaciteit maar de rit maakt heel veel goed.

Flucht von Novgorod is geopend in 2009 en is van het type Euro-Fighter. De achtbaan heeft een maximale hoogte van 40 meter, is 700 meter lang en bereikt een maximale snelheid van 100 km/u. 

Schwur des Kärnan is geopend in 2015 en is een Infinity Coaster. Met een maximale snelheid van 127 km/u is dit de snelste achtbaan van het park. De maximale hoogte is 73 meter en met een lengte van 1235 meter duurt de rit wel even. 

Hopelijk krijgt Hansa-Park de komende jaren nog mooie uitbreidingen en blijven ze thematiseren hoe ze nu bezig zijn.